Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Total XAKER (Τεύχος 42) - Απρίλιος 2011






Στο τεύχος αυτό:

Στο total XAKER Απριλίου, το οποίο κυκλοφορεί μαζί με το RAM από την πρωταπριλιά, να ξέρετε ότι έχει μεγάλο αφιέρωμα στην κρυπτογραφία. Πώς να το κάνουμε, η σωστή ασφάλεια πρέπει να αφορά *και* στα δεδομένα μας. Μάθετε επίσης ότι έχει κι επιθέσεις από Windows σε Linux. Πώς να το κάνουμε (κι αυτό), ο σωστός ο χάκερ *δεν* κολλάει στο λειτουργικό ;) Ακολουθούν περισσότερα που μπορείτε να διαβάσετε στο πρωταπριλιάτικο total XAKER + RAM combo.
--> Κρυπτογραφία δημοσίου κλειδιού uber alles
Ακούσατε τον administrator στο εργαστήριο ή στην εταιρεία σας να μιλά μ' ενθουσιασμό για προγράμματα sniffing και είστε κάπως ανήσυχοι; Ψάχνετε έναν τρόπο για να στέλνετε μηνύματα ή αρχεία χωρίς *κανένας* άσχετος στη διαδρομή να μπορεί να βλέπει τα περιεχόμενά τους; Αλήθεια, τι σας διαβεβαιώνει ότι τα mail που παίρνετε προέρχονται από εκείνους που υποτίθεται ότι τα στέλνουν;

--> Χάστε το laptop σας, χωρίς άγχος
Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί *μετά* το χάσιμο ή την κλοπή του laptop σας; Μα, το γεγονός ότι κάποιοι θ' αποκτήσουν πρόσβαση στα περιεχόμενα του δίσκου του. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα που βρίσκονται στο δίσκο ή στους δίσκους του PC σας... :S

--> Επιθέσεις ναι, μόνο από το Linux όχι!
Ό,τι και να πείτε, δίκιο θα 'χετε. Καλό το Linux, δεν διαφωνούμε, αλλά σας έχουμε πρήξει πια μ' αυτό! Χάθηκαν δηλαδή τ' άλλα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο κοσμάκης; Όχι βέβαια, καθόλου δεν χάθηκαν. Αυτός ο "κοσμάκης" μάλιστα τα χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε δουλειά μπορείτε να φανταστείτε. Ναι. Ακόμη και για penetration testing.

--> Διάβασέ το, αν μπορείς!
Δεν έχει καμία σημασία πώς θα φτάσει το mail ή τα αρχεία σας από το σημείο Α στο σημείο Β. Μπορεί να πάει απευθείας, μπορεί να περάσει πρώτα από το Γ, μπορεί και μέσω όλων των γραμμάτων της αλφαβήτου. Σημασία έχει ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τα υποκλέψει, όσο πονηρός ή/και ικανός κι αν είναι. Για την ακρίβεια -και για να μη λέμε ό,τι θέλουμε- δεν αποκλείεται να τα καταφέρει κι όντως να τα υποκλέψει. Ακόμα και τότε, όμως, θα του είναι εντελώς άχρηστα! Εκτός βέβαια κι αν *δεν* είχατε μεριμνήσει να χρησιμοποιήσετε το GnuPG.

--> ram contrib: Η επέλαση των tablet ξεκίνησε!
Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια εξέλιξης, ώστε οι ογκώδεις υπολογιστές --μεγέθους ντουλάπας-- να αποκτήσουν μικρές διαστάσεις και να μπουν στα σπίτια μας. Όλα αυτά συνέβησαν πριν από δεκαετίες, τότε που οι υπολογιστές γίνονταν για πρώτη φορά προσωπικοί. Ωστόσο, μια παρόμοια μετάλλαξη φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα. Οι υπολογιστές μικραίνουν και πάλι με εντυπωσιακό ρυθμό, όχι για να χωρέσουν σε κάποιον περιορισμένο χώρο, αλλά για να μπορούν να μας ακολουθούν στους δρόμους! Αυτή τη φορά, οι σχετικές αλλαγές πραγματοποιούνται πιο γρήγορα από ποτέ και οι υπολογιστές γίνονται επίσης πιο προσωπικοί από ποτέ.

--> ram contrib: Top Models
Πριν από έξι μήνες, σε μια αντίστοιχη συγκριτική δοκιμή καρτών γραφικών είδαμε το GeForce GTX480 να ξαναδίνει στην nVIDIA τον τίτλο του κατασκευαστή του ταχύτερου επεξεργαστή γραφικών. Το τσιπ εκείνο, γνωστό και ως GF100, κέρδισε τον αντίπαλο (Radeon HD5870) της AMD, έστω και αν το κατάφερε καταναλώνοντας πολύ ρεύμα, εκλύοντας υπερβολική θερμότητα και παράγοντας θόρυβο από τον ανεμιστήρα του. Ήταν μια καθαρή νίκη του GTX480, ασχέτως αν το κορυφαίο τότε τσιπ δεν ήταν όπως ακριβώς θα το θέλαμε. Έξι μήνες μετά, ο εν λόγω επεξεργαστής έχει αντικατασταθεί από το νεότερο GTX580, ενώ μεγάλο μέρος της γκάμας της nVIDIA έχει ανανεωθεί με την κυκλοφορία των GTX570, GTX560Ti και εσχάτως, GTX550Ti. Τα μοντέλα αυτά καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα κόστους, ξεκινώντας από τα 500+ ευρώ και κατεβαίνοντας μέχρι τα 160.

--> ram contrib: Blu-ray -> MKV σε πέντε βήματα!
Μετατρέψτε ταινίες από δίσκους Blu-ray σε αρχεία MKV για να τις βλέπετε όπου θέλετε! Ως έξτρα μπόνους, θα έχετε και τους πρωτότυπους υπότιτλους ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου