Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Computer για όλους - Μάιος 2011

Στο τεύχος αυτό:

Το 2011 είναι σίγουρα η χρονιά των tablets. Εμείς συγκρίνουμε το iPad 2 με τον ισχυρό αντίπαλό του που ακούει στο όνομα Android 3 και βγάζουμε τον νικητή χαρακτηριστικό προς χαρακτηριστικό, τόσο σε ότι αφορά στο hardware, όσο κυρίως στις δυνατότητες των λειτουργικών συστημάτων. Ακόμα, παρουσιάζουμε τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας των nettop υπολογιστών και σας αποκαλύπτουμε με ποιον τρόπο μπορείτε να ανακαλύψετε το κλεμμένο σας laptop.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ
iPAD 2 vs ANDROID 3
Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που το iPad κυκλοφόρησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και επίσημα στην Ελλάδα και εντελώς ξαφνικά έχουμε στη διάθεση σας τη δεύτερη γενιά του tablet της Apple. Σήμερα όμως υπάρχει ένας νέος σημαντικός λόγος να ξανασκεφτείτε την αγορά του και αυτός λέγεται Android 3.


ΦΑΚΕΛΟΣ
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΣΑΣ LAPTOP
Με δεδομένο ότι ο φορητός υπολογιστής του μέσου χρήστη είναι πολύ πιθανό να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή σημαντικά αρχεία, η απώλεια του συστήματος αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι σε μια τέτοια (απευκταία) περίπτωση; Ναι, μπορούμε!


ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
NETTOP PCs
Υπάρχει μια κατηγορία επιτραπέζιων υπολογιστών, η οποία απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά κυρίως σε αρχάριους χρήστες. Παράλληλα, τα μηχανάκια αυτά υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συνδεθούν στην τηλεόραση και να παίξουν το ρόλο του HTPC. Η κατηγορία αυτή είναι τα nettops.


SOFTWARE UPDATE
DOWNLOAD MANAGERS
Η θεαματική αύξηση της ταχύτητας, αλλά και η ασφάλεια ότι δεν θα χαθεί η δουλειά που έχει ήδη γίνει σε περίπτωση αιφνίδιας διακοπής, έχουν καταστήσει τους download managers απαραίτητα εργαλεία για όποιον κατεβάζει αρχεία από το Internet. Τα σύγχρονα προγράμματα του είδους, όμως, προσφέρουν περισσότερα.


PROJECT
ΜΟΝΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ VIDEO PAD
Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα VideoPad Video Editor Free για να επεξεργαστείτε διάφορα βίντεο που έχετε στο δίσκο σας, να τα βάλετε σε σειρά με εφέ μετάβασης ανάμεσα, να προσθέσετε μουσική, τίτλους ή και υπότιτλους και να γράψετε ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα σε ένα αρχείο.


SOFTWARE REVIEW
MOZILLA FIREFOX 4
Εκεί που βλέπαμε τη Microsoft να κυκλοφορεί τον Explorer 9, την Google να συνεχίζει απτόητη την εξέλιξη του Chrome και πιστεύαμε ότι το Mozilla Foundation έχει αρχίσει να γίνεται αργό και δυσκίνητο, η κυκλοφορία της τέταρτης μεγάλης έκδοσης του «επαναστάτη» browser δείχνει ότι οι προγραμματιστές δεν κάθονταν με σταυρωμένα χέρια...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ
CEBIT 2011
Μπορεί, το κεντρικό θέμα της φετινής CeBit να ήταν "Work and Life with the Cloud" αλλά τα δεκάδες tablets τα οποία παρουσιάστηκαν μάλλον έκλεψαν την παράσταση.


ΘΕΜΑ
JOLICLOUD
Χρησιμοποιείστε το JoliCloud στο netbook σας ή δώστε ζωή στο παλιό σας PC. Δοκιμάζουμε το JoliCloud και σας δείχνουμε πως θα είναι το μέλλον των λειτουργικών συστημάτων.


PC WORKSHOP


HELP DESK
Πολύτιμος βοηθός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το PC σας.


HELP DESK TIPS
Συμβουλές και κόλπα για να κάνετε το PC σας να... πετάει!


PROJECT ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Βίντεο μοντάζ με το Video Pad


ULTIMATE GUIDE
Αξιοποιήστε στο έπακρο το Windows 7 Media Center


HOW TO


WINX DVD AUTHOR
Ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας DVD


IMAGINA
Απολαύστε πραγματικά τις φωτογραφίες σας


FREE COMMANDER
Ένας «ελβετικός σουγιάς» διαχείρισης αρχείων


JUBLER SUBTITLE EDITOR
Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε αρχεία υποτίτλων


3D TOPISCAPE
Αποτυπώστε τις ιδέες σας


MP3 ROCKET
Διασκεδάστε στο Διαδίκτυο!


HARDWARE GUIDE
Εντοπίστε και λύστε τα προβλήματα της RAM


MOBILE GUIDE: MS OFFICE HUB & DOCUMENTS TO GO
Office στο κινητό σας
http://hotfile.com/dl/115974398/66e8291/Computer_gia_olous_Maios_2011.rar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου