Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Total XAKER (Τεύχος 43) - Μάιος 2011


Στο τεύχος αυτό:

Μη νομίζετε ότι επειδή αρχίσαμε τη δοκιμαστική περίοδο του Parabing! παραμελήσαμε το αγαπημένο μας total XAKER -- κάθε άλλο, μάλιστα! Στρωθήκαμε λοιπόν και ψάξαμε και δοκιμάσαμε και ετοιμάσαμε διασκεδαστικά, ενδιαφέροντα αλλά κι εκπαιδευτικά άρθρα. Και κάποια στιγμή, χωρίς καν να το καταλάβουμε, το total XAKER Μαΐου ήταν έτοιμο! Είν' ένα τεύχος στο οποίο καταφθάνει μια καθυστερημένη --αλλά πολύ ορεξάτη-- πρωταπριλιά, οι κοινωνικοί μηχανικοί δοκιμάζουν τα νέα τους όπλα και τα Windows executables δεν είναι ό,τι δείχνουν. Πέρα απ' όλα αυτά, στο τεύχος Μαΐου έχει και μια ωραιότατη συνταγή για απόλυτη προστασία *και* ασφάλεια. Αλλά μη νομίζετε ότι θα διαβάσετε μόνο αυτά στο total XAKER + RAM combo, το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα από την Τρίτη, 3/5. Ακολουθούν περισσότερα από τα θέματα που θα βρείτε στο πακέτο...
--> What you see is what you get... NOT!
Έχουμε μιλήσει και χρησιμοποιήσει άπειρες φορές την τεχνική επίθεσης man in the middle (MiTM). Αν και είναι σχετικά απλή στη σύλληψη, οι δυνατότητες που προσφέρει στον επιτιθέμενο είναι άπειρες. Εντάξει, δεν είναι είναι άπειρες όπως, π.χ., οι πραγματικοί αριθμοί, αλλά είναι σίγουρα απειραριθμήσιμες. Ξέρετε. Σαν το πλήθος των ακεραίων.

--> You won't see them coming
Όταν η αγαπημένη πλατφόρμα των κοινωνικών μηχανικών αναβαθμίζεται και μάλιστα αποκτά την κωδική ονομασία "Artillery Edition", δεν έχεις πολλές επιλογές παρά να τη δεις από κοντά!

--> SSH tunneling μαζί με Tor: Δύο καλά σ' ένα homemade πακέτο
Το SSH tunneling είναι μια τεχνική κατά την οποία μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σερφάρουμε χωρίς να κινδυνεύουμε από επιθέσεις man in the middle. Το σύστημα Tor, από την άλλη, μας παρέχει άριστη ανωνυμία στο web. Τι θα λέγατε αν συνδυάζαμε και τα δύο, ώστε να 'χουμε ένα εξαιρετικά ωφέλιμο πάντρεμα μεταξύ privacy και anonymity;

--> Καθυστερημένη πρωταπριλιά - but with a vengeance!
Μας αρέσει να μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι και τα σκαλίσματα - κι αυτό δεν είναι μυστικό. Μας αρέσουν επίσης οι πλάκες - κι ούτε κι αυτό είναι μυστικό. Γιατί λοιπόν να μη συνδυάζουμε, όποτε μπορούμε κι έχει νόημα, τα δύο; Έχει άλλωστε αποδειχθεί ότι όποτε το επιχειρούμε *και* καλά περνάμε *και* μαθαίνουμε ένα δυο χρήσιμα πράγματα ;)

--> ram contribs <--

Τα gadgets του μήνα. Ματιά σε όλα τα νέα γκατζετάκια που φιλοδοξούν να κερδίσουν την προσοχή μας, υποσχόμενα να μας διευκολύνουν τη ζωή. Από το Kyocera Echo με τις δύο οθόνες και τις μπαταρίες 3D για ταχύτατη φόρτιση ως τη διάφανη οθόνη της Samsung!

EA Showcase 2011. Αποστολή στο Λονδίνο για να δούμε από κοντά τα νέα παιχνίδια που ετοιμάζει η Electronic Arts για το PC και τις κονσόλες.

Apple iPad 2. H νέα ταμπλέτα της Apple που όλοι θέλουν ν' αποκτήσουν!

Intel series 320 & 510. Οι νέες σειρές των ταχύτατων δίσκων SSD.

LG Optimus 2X. Το πρώτο Smartphone με Android και 2πύρηνο επεξεργαστή - σκέτη πώρωση!

18 Μητρικής socket 1155. Δοκιμάζουμε όλα τα μοντέλα της αγοράς για τους νέους επεξεργαστές Core i-κάτι. Η Intel κυριαρχεί *και* στα chipset, προσφέροντας τέσσερις διαφορετικές εκδοχές ολοκληρωμένων ανάλογα με το σενάριο χρήσης του PC.

Social Networks 2011. Τι τρέχει με τα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα; Τι νέο έχουν να προσφέρουν το Facebook και το Twitter; Γιατί όλοι τρέχουν να γίνουν δήμαρχοι στο Foursquare; Τι είναι το color; Τι πληροφορίες μπορεί να πάρει κανείς στο terpnon; Τι είναι πάλι αυτό το geosocial networking;

Science Tools. Ψάξαμε, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν επιστημονικά προγράμματα.

Arch Linux. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε μια rolling distribution για να έχετε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε εφαρμογής.
http://hotfile.com/dl/117580022/c80505f/t.H.43.rar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου