Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πάπυρος Larousse - Το Παπυράκι

Περιγραφή:Χρηστικό κι επίτομο είναι το εικονογραφημένο εγκυκλοπαιδικό λεξικό «Πάπυρος Larousse-Το Παπυράκι» που μόλις κυκλοφόρησε και προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ανατρέξει εύκολα σε ένα corpus χιλιάδων λημμάτων που καλύπτουν γλωσσικές και εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο, βασισμένο στην αντίστοιχη γαλλική έκδοση Le Petit Larousse Illustre.

Τέσσερα χρόνια επεξεργασίας απαίτησε το εγχείρημα της ελληνικής έκδοσης, στην οποία δίνεται έμφαση στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας. Το λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας είναι ερμηνευτικό και ορθογραφικό, με ετυμολογικές και γραμματικές παρατηρήσεις. Το λημματολόγιό του περιέχει όρους από διαφόρους επιστημονικούς τομείς, βιογραφίες προσωπικοτήτων από την παλαιότερη και σύγχρονη επικαιρότητα, στοιχεία γεωγραφίας αλλά και στοιχεία από το πεδίο των πολυμέσων και της τεχνολογίας. Το «Παπυράκι» συμπληρώνουν οι εικονογραφήσεις, οι χάρτες, οι επεξηγηματικοί πίνακες, διάφορα σχέδια και σχήματα, φωτογραφικά πλαίσια κ.λπ.


Στα πλεονεκτήματα της έκδοσης προσμετράται το ειδικό ένθετο 48 σελίδων, στο οποίο δίδεται ένα παγκόσμιο πανόραμα μεγάλων γεγονότων, με χίλιες χρονολογίες-σταθμούς στα γράμματα και τις τέχνες, στις επιστήμες και στα τεχνολογικά επιτεύγματα. Επίσης, περιλαμβάνει το ένθετο «Τα μεγάλα έργα» με όλα τα αρχιτεκτονικά και τεχνικά επιτεύγματα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

http://hotfile.com/dl/117036076/f89fdfa/to_papyraki.part1.rar.html 

http://hotfile.com/dl/117053857/9a6f1cf/to_papyraki.part2.rar.html 
 http://hotfile.com/dl/117062192/dbee06a/to_papyraki.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/117065846/006f861/to_papyraki.part4.rar.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου