Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Φαινόμενα - Τεύχος 29

Περιγραφή:Για την απαγορευμένη δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν γραφτεί αρκετά, λίγα όμως έχουν τεκμηριωθεί βάσει ατράνταχτων στοιχείων και ακόμα λιγότερα είναι εκείνα που έχουν γίνει παραδεκτά από την αμερικανική ηγεσία. Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα διαρροής πληροφοριών σχετικά με τέτοιου είδους δραστηριότητες αποτελεί η επιχείρηση MK Ultra, που στόχο είχε τον έλεγχο του ανθρώπινου νου.

Πόση αλήθεια κρύβει η εκδοχή που θέλει τον Χίτλερ να αυτοκτόνησε στο υπόγειο καταφύγιο της καγκελαρίας του Βερολίνου τον Απρίλιο του 1945; Και αν κατάφερε να διαφύγει, με ποιον τρόπο το έκανε και πού πήγε; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούσαν έντονα τις συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας εκείνη την περίοδο. Απαντήσεις -βάσιμες ή όχι δεν γνωρίζουμε- σε μερικά από αυτά φέρεται να έλαβε το FBI, το οποίο αναζητούσε το Γερμανό δικτάτορα ως τα μέσα της δεκαετίας του 1950!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα σύμβολο έχει διαπομπευτεί κι έχει παρερμηνευτεί έντονα, με παράλληλες συσχετίσεις με οτιδήποτε μπορεί να ορίζεται ως ανίερο ή «διαβολικό»... Ενα τέτοιο σύμβολο (ίσως στην κορυφή τής εν λόγω λίστας)είναι η πεντάλφα ή αλλιώς το πεντάκτινο αστέρι. Το παρόν άρθρο φιλοδοξεί να ρίξει φως στην ορθή ερμηνεία του συμβόλου, συμβάλλοντας παράλληλα στην άρση του σκοταδισμού και της τρομολαγνείας που επικρατεί επί των εσωτερικών συμβόλων γενικότερα.

http://hotfile.com/dl/117217298/e7e8984/fainomena-teyxos29.rar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου