Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace

Ο Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών αφού εξασφαλίζει το δικαίωμά τους να γνωρίζουν τη στάση των εταιριών απέναντι στα μεταλλαγμένα.

Η τρέχουσα έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζωικών προϊόντων που παράγουν φρέσκο γάλα, αυγά, κοτόπουλα, αλλαντικά και ψάρια εκτροφής, ενώ έχουν προστεθεί ακόμα δύο κατηγορίες λευκού γάλακτος, το γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα μακράς διάρκειας. Οι εταιρείες κατατάσσονται σε κλίμακα από 0 έως 10, ανάλογα με την επίδοσή τους, η οποία αποτυπώνεται με σαφή χρωματική αντίθεση. Όσο υψηλότερη είναι η θέση της κάθε εταιρείας στην κατάταξη, τόσο καλύτερη είναι η στάση της ενάντια στη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές. Επιπλέον, στην παρούσα έκδοση επισημαίνεται με βελάκια η πρόοδος (άνοδος ή πτώση) της κάθε εταιρείας σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (Ιούλιος 2010).

Η Greenpeace ζήτησε από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζωικών προϊόντων στην Ελλάδα να δώσουν γραπτές απαντήσεις και να προσκομίσουν εγγυήσεις (πιστοποιητικά, εργαστηριακές αναλύσεις) όσον αφορά στη χρήση μεταλλαγμένων οργανισμών στις ζωοτροφές. Οι απαντήσεις τους αποτέλεσαν τη βάση για να συνταχθεί αυτός ο οδηγός. Παράλληλα, με ελέγχους και δειγματοληπτικές αναλύσεις, η Greenpeace προσπαθεί να επιβεβαιώσει "του λόγου το αληθές".

pass silver
https://rapidshare.com/files/178865489/odigos_katanaloton_2011.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου